#autizam365

Udruga Udruga roditelja djece i odraslih s poremećajem iz autističnog spektra „Autizam 365″ osnovana je u prosincu 2022. godine s ciljem unapređenja života osoba iz spektra autizma u Splitu. Roditelji iz Vijeća roditelja OŠ Centar za autizam okupili su se kako bi započeli s rješavanjem problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu, kako djeca tako i sami roditelji.

IZAZOV

Roditelji djece iz autističnog spektra bili su suočeni s nekoliko izazova, a najveći od njih je bio što je OŠ Centar za autizam preko ljeta bila zatvorena. Zato smo kroz kampanju istaknuli dva cilja, opći i specifični.

CILJEVI

Opći cilj bio je osvijestiti lokalnu zajednicu o dugogodišnjim problemima s kojima se susreću roditelji i osobe iz autističnog spektra u Splitu.

Specifični cilj bio je kroz organske medijske objave, priče roditelja te angažman poznatih osoba iz javnog života doći do što većeg broja stanovnika i poduzetnika na području cijele Hrvatske, koji će pomoći u ostvarivanju cilja kampanje, a to je prikupljanje 30 tisuća eura donacija za organizaciju Ljetnog kampa.

RJEŠENJE

Bez budžeta (0 kn) ostvarili smo više od 70 organskih medijskih objava u lokalnim i nacionalnim medijima, a poruke roditelja prenijele su sve nacionalne televizije u udarnim terminima. Postavljeni su billboardi na 4 lokacije s ključnim porukama kampanje, a poruke podrške podijelilo je više od 50 poznatih osoba iz javnog života te nogometni reprezentativci. Kampanju su podržali i City Center one, Hajduk Split, Ledo, Go2Digital, CineStar, Victa te više od 100 tvrtki, a prikupljeno je ukupno 30.435,37 eura.