Hrvatska volontira

Hrvatski centar za razvoj civilnog društva već 14 godina organizira kampanju “Hrvatska volontira” koja svake godine okuplja građane i organizacije iz civilnog, javnog, obrazovnog i poslovnog sektora. Cilj kampanje je istaknuti potencijal volontiranja za društveni razvoj, potaknuti građane i organizacije da se uključe u društveno korisne aktivnosti te promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu.

Ovogodišnja kampanja, koja se provodila od 22. do 25. svibnja diljem Hrvatske imala je za cilj kroz aktivnosti brojnih organizacija istaknuti vrijednosti Europske unije – ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava, ljudska prava i solidarnost.

ZADATAK

Kreirati vizualni identitet kampanje, ostvariti doseg objava na društvenim mrežama i medijima do 70 000 te kreirati promotivni video svih aktivnosti koje su se provodile diljem Hrvatske.

REZULTATI

Ostvareni doseg objava na društvenim mrežama premašio je brojku od 113 000 te je objavljeno više od 65 medijskih članaka u lokalnim i nacionalnim medijima.

Kampanja je okupila 155 organizatora volontiranja, koji su u 68 gradova i općina proveli 215 volonterskih aktivnosti. Ukupno 3.546 volontera poklonilo je 23.862 volonterska sata svojim zajednicama.